BIENVENUS À CONSCIENCE

Bonjour à toutes et à tous.
Ce blog est un lieu de rencontre pour les étudiants de secondaire, de la section bilingue - matière physique-chimie- de l´
IES de Sar de Santiago de Compostela (Galice, Espagne).Un espace dans lequel les élèves de 3º et 4º de la ESO commentent des nouvelles en relation avec la science qu´ils trouvent en langue française.
Tous les commentaires et collaborations sont les bienvenus.



Ola a todas e todos.

Este Blogue é un lugar de encontro para os estudantes de secundaria da Sección Bilingüe en Francés, na materia de Física e Química do IES de Sar de Santiago de Compostela (Galicia).

Nel as alumnas e alumnos de 3º e 4º da ESO comentan certas novas relacionadas coa ciencia que atopan en lingua francesa.

Todos os comentarios e colaboracións son moi benvidos.


lunes, 30 de mayo de 2011

UN SPRAY QUE PON FIN OS PRODUCTOS CANCERÍGENOS DOS ALIMENTOS


Parece que por fin atopan a solución a un problema que preocupa ás axencias de seguridade alimentaria dende fai anos. Un equipo de investigadores patentou un produto de orixe natural que reduce ata un 98% a presenza de dous compostos potencialmente cancerígenos, acrilamida e hidroximetilfurfural, nos alimentos. De aplicación sinxela -só fai falta un vaporizador. O modo de emprego do produto é sinxelo. Aplícase na superficie dos alimentos antes de cociñalos, que é onde se forma a maior parte da acrilamida e do hidroximetilfurfural. O consumidor final pode aplicalo mediante spray. É a primeira vez que os científicos conseguen inhibir simultaneamente ambas as sustancias , estas son sustancias son cancerigenas e polo tanto un motivo de preocupación na actual sociedade.
Lorena Rey Castro 1º Bach D

2 comentarios:

  1. Esta noticia é moi interesante polo simple feito de que podería reducirse o número de persoas con cancro, unha das enfermidades máis presente na nosa sociedade, non deixa de ser un avance para a ciencia e a medicina, e un punto máis nesta loita constante contra o cancro.
    Lorena Puente 1ºD

    ResponderEliminar
  2. Pareceme unha innovacion moi interesante e que pode axudar moito a humanidade, xa que todos os avances relacionados coa comida e a diminución dos cancros son unha mellora na vida cotiá.
    Comentado por: Ismael Rodríguez Cea

    ResponderEliminar